jueves, 18 de noviembre de 2010

Planning de migració ... part 1

Avui he començat amb el planning de la migració dels servidors d'aula i de centre a la versió 10.09 de Lliurex. Per a fer un poc d'història ... adjunte la "foto" de xarxa de com està fins ara. Servidors independents cadascú amb els seus usuaris ..etc.
Per a que tingueu una petita idea de com estic intentant estructurar el centre, tots els clients de les aules temàtiques són lliurex, tant 9.09 desktop o lite. A més, els thin clients "xuplen" dels servers corresponents (biblioteca, Sala profes... etc)


La meua idea és que tots els servers actuals estiguen replicats (com ho permet la 10.09) i que un profe puga tindre els seus documents en qualsevol ordinador que autentique en qualsevol server. Adjunte la foto de com vull que estiga la xarxa. Els clients Lite i desktop de les aules, seguiran sent aixó .. clients lite o desktop amb proxy el server del centre. (Això ho deixaré per a més avant)


Per tant el primer pas és crear el server de centre ... i després el server de la sala de profes. D'aquesta manera ja tenim el nucli del model de centre. Ah! el server de la sala de profes l'instal·laré com a un server d'aula ja que no es poden tenir dos servidors de centre (això és el que em van dir al congrés de lliurex a València)

No hay comentarios:

Publicar un comentario